Miška in slonček PRI GOZDNIH ŽIVALIH

Na zalogi

Redna cena:

6.50 EUR

10 na zalogi

Kategorija:

Slikanica  Miška in slonček pri gozdnih živalih je nadaljevanje slikanice Muzejska pripovedka, ki je izšla pred nekaj leti. Avtorica: Ljerka Trampuž

Opis

Slikanica  Miška in slonček pri gozdnih živalih je nadaljevanje slikanice Muzejska pripovedka, ki je izšla pred nekaj leti.  Glavna junaka slikanice sta miška in slonček, ki poosebljata deklico in dečka. Oba sta velika prijatelja in prideta v Prirodoslovni muzej Slovenije na obisk k Maji, ki je tam v službi. Maja ju potem popelje na ogled celega muzeja.

V slikanici Miška in slonček pri gozdnih živalih oba mala junaka bolje spoznata živali gozda, prikazane v muzeju.

Leposlovna knjiga za majhne otroke omogoča staršem in njihovim otrokom poglobljen, samostojen ogled živali gozda, prikazanih v gozdni diorami. Izraz »diorama« je je zastekljen prostor, kjer sta prikazana rastlinski in živalski svet določenega življenjskega okolja, z risbo ali fotografijo tega okolja v ozadju.

Slikanica je namenjena predšolskim otrokom (5 – 6 let) in otrokom prve triade osnovne šole. Tudi novo slikanico lahko starši  otroku prebirajo doma pred obiskom muzeja, v muzeju pri ogledu gozdne diorame ali pa doma po obisku muzeja. Otrok slikanico lahko prelistava tudi sam, saj barvne fotografije in ilustracije že same po sebi nazorno nagovarjajo ter v otroku budijo radovednost in željo po obisku muzeja.

Dodatne informacije

Vsebina

Miška in slonček se tako na ponovnem obisku Prirodoslovnega muzeja z Majo navdušeno pogovarjata in pri tem spoznavata, kako živijo divji prašič, jelen, volk, divja mačka in medved. Pogovor med njimi, tako kot v Muzejski pripovedki, poteka na iskren, simpatičen, hudomušen ter seveda poučen način.

Glavna junaka slikanice tudi tokrat vsem otrokom sporočata, da razlike ne razdvajajo. Da lahko prijateljujejo s komerkoli, ki jim je blizu, ne glede na njegov zunanji videz.

Avtorica slikanice je Ljerka Trampuž.

Slikanico je ilustriral Marjan Manček.

Grafično oblikovanje knjige je delo Barbare Bogataj Kokalj.

Fotografije je posnel Ciril Mlinar Cic.

Vse je jezikovno pregledal Tomaž Sajovic.

Skip to content