Miška in slonček v muzeju spoznavata žuželke

Na zalogi

Redna cena:

12.00 EUR

10 na zalogi

Kategorija:

Vodnica Maja v tokratni knjigi miško in slončka popelje v zanimivi in prelepi svet žuželk.

Opis

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije smo v mesecu juniju 2024 izdali novo knjigo za otroke z naslovom Miška in slonček v muzeju spoznavata žuželke, avtorice Ljerke Trampuž. Knjiga je s svojima likoma miške in slončka ter vodnice Maje nadaljevanje prejšnjih šestih knjig iste avtorice (Muzejska pripovedka ali Miška in slonček v Prirodoslovnem muzeju (2010); Miška in slonček pri gozdnih živalih (2015); Miška, slonček in muzejsko morje (2017); Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Vlažni travniki (2020),  Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Močvirje in barje (2021)) ter Miška in slonček v muzejski kraški jami (2022).

Nova knjiga  je namenjena otrokom od 7. do 10. leta starosti. Seveda pa je namenjena tudi mlajšim otrokom, če so ti spodbujeni od staršev ali starih staršev. 

Vodnica Maja v tokratni knjigi miško in slončka popelje v zanimivi in prelepi svet žuželk. Na poučen način predstavi, njima dvema in tako vsem otrokom, žuželke kot najuspešnejšo skupino živih bitij na našem planetu in njihovo vlogo pri opraševanju in oploditvi rastlin. V nadaljevanju posebej predstavi najuspešnejše skupine žuželk: kožekrilce, dvokrilce, hrošče, nočne metulje in dnevne metulje. Posebno pozornost pa nameni nepopolni in popolni preobrazbi kot posebni prilagoditvi žuželk.

Besedilo je spet napisano razgibano, igrivo, tudi duhovito in razumljivo majhnim otrokom. Bogato je opremljeno z izbranimi fotografijami, risbami in tudi ilustracijami velikega slovenskega ilustratorja Marjana Mančka.

Tudi nova knjiga je naravovarstveno ubrana in otroka spet uči pravilnega odnosa do narave. Hkrati pa, kot vse dosedanje knjige (v bistvu literarizirani vodniki), v otroku prebuja upanje, da za človeka in naravo še ni vse izgubljeno.

Skip to content