Ljubljansko barje - Skrivnostni svet živalskega oglašanja

TOMI TRILAR: LJUBLJANSKO BARJE, SKRIVNOSTNI SVET ŽIVALSKEGA OGLAŠANJA
Cena: 8.50 €
Dostava: Na zalogi

Dodatne informacije / opis izdelka

Na zvočnem cedeju LJUBLJANSKO BARJE, skrivnostni svet živalskega oglašanja so predstavljeni zvoki 3 vrst žuželk, 4 vrst žab, 82 vrst ptic in 1 vrste sesalca. Celotna dolžina posnetkov je 73' 47''. Cedeju je priložena knjižica s šestnajstimi stranmi komentarja. Avtor posnetkov in besedila je dr. Tomi Trilar, naslovnice je oblikovala Mia Asta, avtorica fotografije kosca na naslovnici pa je Vesna Grobelnik. Cede je izdal Prirodoslovni muzej Slovenije.

Cede celovito predstavlja živalstvo Ljubljanskega barja, od splošno razširjenih vrst, do prebivalcev ekstenzivno obdelanih negnojenih močvirnih travnikov, ki so še ohranjeni na Ljubljanskem barju. Namenjen je promociji Ljubljanskega barja, saj na njem še gnezdijo nekatere najbolj ogrožene vrste, kot so kosec, veliki škurh, sloka, kozica, priba, replajščica ipd., njihova bivališča pa zahtevajo čimprejšnjo zaščito.

Cede je odličen učni pripomoček, saj so predstavljene tudi splošno razširjene vrste, ki jih srečamo povsod po Sloveniji. Priložena knjižica vas vodi od posnetka do posnetka v skrivnosti živalskega petja in oglašanja. Poslušate ga lahko v celoti za sprostitev ali zgolj posamezne posnetke z namenom učenja in utrjevanja poznavanja posameznih vrst.

 

Uvod

Seznam vrst s komentarjem, krajem in datumom nastanka

Nekaj zvokov s cedeja

Prijavite se na e-novice