NARAVA BELE KRAJINE

Ni na zalogi

Redna cena:

20.00 EUR

Ni na zalogi

Kategorija:

Mehke platnice, 230 str., izdal in založil Belokranjski muzej

Opis

Gre za prvo knjigo, posvečeno naravi Bele krajine. Z njo vas avtorji želijo popeljati skozi to gostoljubno, do vsakogar prijazno deželo, odeto v belino belih brez, v deželo, belo od apnenca, skozi njeno raznovrstno in imenitno ohranjeno naravo. Bela krajina je samosvoja pokrajina tako v geografskem, biotskem kot etničnem, kulturološkem in zgodovinskem pogledu.

Razstava Narava Bele krajine je bila odprta leta 2006 v prenovljeni Muzejski hiši v Semiču. Kljub skromnemu prostoru, ki ga ima na voljo, je njena pričevalnost pomembna za lokalno in širše okolje. Naša želja je, da bi razstavo razširili, kar si kot edina tovrstna predstavitev Bele krajine nedvomno zasluži. Z vodnikom sicer zamujamo, a imamo tehtno opravičilo. Iz skromnega vodnika, ki bi sledil le razstavljenim vsebinam, dobivamo poljudno-znanstveno monografijo, kakršne Bela krajina še nima. Knjiga Narava Bele krajine je povezala 39 avtorjev, najboljših poznavalcev posameznih področij narave, in še večje število naravoslovnih fotografov, ki vam odstirajo tudi najnovejša spoznanja o skrivnostih in posebnostih jugovzhodnega kotička Slovenije.

Prepričani smo, da bo knjiga Narava Bele krajine našla mnoge bralce, saj bodo po njej lahko posegali tako mlajši kot starejši, ljubitelji in poznavalci, domačini in tujci. Vsako zanimanje zanjo bo poplačalo trud avtorjev, ki so nesebično, brezplačno prispevali svoje znanje v poklon Beli krajini in njenim prebivalcem.

 

Skip to content