Razstava predstavlja pomembne zakonitosti narave in dejstvo, da se na svetu vse spreminja. Že od nastanka se spreminja naš planet, z evolucijo se milijarde let spreminja tudi življenje. Prav na vsakem koraku smo priče spremembam, ki se vrstijo med rojstvom in smrtjo, letnimi časi, dnevom in nočjo, med plimo in oseko. Spreminjajo se tudi življenjska okolja. V zadnjem času velike in zaskrbljujoče spremembe v naravi povzroča človek. Posledice njegovega prekomernega izkoriščanja naravnih virov in onesnaževanja so prinesle globalne podnebne spremembe, izumiranje vrst je danes hitrejše kot kadarkoli v zgodovini življenja. 

Razstava V vrtincu sprememb nas popelje skozi evolucijo Zemlje in življenja, od blizu bo mogoče spoznati značilna naravna okolja (gore, morje, reke, gozd, podzemlje, travnike) ter presenetljive, nenavadne in človeškim očem pogosto skrite spremembe, ki so stalnica v naravi. Ponuja nam priložnost za spoznavanje, raziskovanje in občudovanje skrivnosti narave ter razmislek in iskanje odgovorov na različna vprašanja. Najtežje med njimi je morda, ali bo človeštvo zmoglo toliko modrosti, da zaustavi uničevanje narave in zagotovi trajnostni razvoj tudi generacijam zanamcev. In kako lahko k temu prispeva prav vsak od nas?

Razstava je na ogled do nedelje, 5. novembra 2023, v galeriji Cankarjevega doma.
Galerija CD je odprta vsak dan od 10. do 20., ob četrtkih do 21. ure

Javna vodenja po razstavi: ob četrtkih ob 18. uri 
Nakup vstopnic pred Galerijo CD (vhod s Prešernove ceste, pri Parku Sveta Evrope)

Z vstopnico za delavnico iz cikla SPREMINJANJA (Prirodoslovni muzej Slovenije) znižana cena za vstop na razstavo V vrtincu sprememb (Cankarjev dom)

Ob razstavi V vrtincu sprememb Prirodoslovni muzej Slovenije pripravlja cikel sobotnih delavnic za otroke SPREMINJANJA. Z vstopnico za delavnico iz cikla SPREMINJANJA tisti dan vstop na razstavo V vrtincu sprememb v Galeriji Cankarjevega doma po znižani ceni 3 EUR.

Skip to content