STAROST – PRVA TRIADA

Uvod v sprehod začnemo s pogovorom o družini in družinskih članih. Skupaj bomo poiskali podobnosti in razlike med starši in potomci. Ugotovimo, da imamo starše, katerim smo podobni. Naštejemo tudi predstavnike živalskih mladičev in njihovih staršev, ob tem pa bomo spoznali, da se mladiči lahko skotijo, izvalijo iz jajc, izležejo iz jajčec, ali pa se mladi organizmi kar odtrgajo od starševskega organizma. Nekateri mladiči so majhni in nebogljeni, drugi veliki in hitro zelo samostojni. Predstavimo še živalske mame, skrbne živalske očete ter razvojni krog žuželk. Sprehod zaključimo z muzejsko zgodbo o najdaljšem razstavljenem okostju, ki je pripadalo še ne odrasli samici velikega morskega sesalca.

Vsebine: razmnoževanje, samec, samica, potomci, starši, mladiči, lastnosti, rast, hrana

MUZEJSKI UČNI SPREHODI – trajanje 45-55 min

Učenci vodeno spoznavajo muzejske zgodbe, ki so se spletle okoli razstavljenih muzejskih eksponatov. Spoznajo starosti in zgradbo fosilov, lastnosti predstavnikov večjih živalskih skupin ter vodeno opazujejo njihovo zgradbo, telesne značilnosti in prilagoditve. Spoznali bodo rast in razvoj živali, rastlin in ljudi. Skupaj bomo ugotovili, kaj je potrebno, da rastemo in ostanemo zdravi.

Učenci obnovijo že usvojena znanja, se vodeno srečajo z različnimi materiali. Izkušnje primerjajo z obstoječimi predstavami in znanji ter novo znanje ponovijo.

Skip to content