ga('create', 'UA-39295762-1', 'pms-lj.si'); ga('send', 'pageview');

VODSTVO – voden ogled muzejskih razstav, sodelovanje v razgovoru o naravoslovnih vsebinah in muzejske zgodbe, ki se prepletajo z razstavljenimi muzejskimi zanimivostmi

Učenci bodo spoznali različna semena in rastlinske materiale ter si ogledali posnetke enega najstarejših herbarijev na svetu, ki ga hrani Prirodoslovni muzej Slovenije.

Našteli bodo rastlinske organe in spoznali notranjo zgradbo rastlin. Na sprehodu skozi muzejske dvorane bodo med drugimi muzejskimi eksponati srečali rastlinske predstavnike nekaterih velikih skupin in njihove prilagoditve na okolje, v katerem rastejo. Pogovorili se bomo tudi o prsti in geološki podlagi, kjer rastejo rastline.

Z učenci bomo ponovili, kako si rastline izdelajo hrano. Z opazovanjem bodo spoznali glavne značilnosti rastlin, na osnovi katerih jih uvrščamo v različne skupine in zakaj je pomembno, da rastline pravilno strokovno poimenujemo.

VSEBINE: sistematika rastlin, semenke, seme, proizvajalci, rastlinski organi, herbarij, razvrščanje rastlin, enokaličnice, dvokaličnice, zgradba, neživi dejavniki, prilagoditve rastlin, vloga rastlin v ekosistemih, herbarij

Trajanje programa: 45 – 60 min

Skip to content