Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Nevretenčarji

Kustodiat za nevretenčarje raziskuje, ugotavlja, evidentira, dokumentira, vrednoti in znanstveno raziskuje nevretenčarje in kulturno dediščino nevretenčarskega izvora, dopolnjuje in varuje zbirke nevretenčarjev, ter s pomočjo razstav, predavanj, publikacij in drugih medijev predstavlja javnosti sistematiko, favnistiko, ekologijo in naravovarstvo nevretenčarjev. V okviru Kustodiata za nevretenčarje deluje tudi Slovenski arhiv živalskih zvokov.

 

  • Fotografija: en.wikipedia.org/wiki/File:Heteroptera_morphology-d.svg
    Fotografija: en.wikipedia.org/wiki/File:Heteroptera_morphology-d.svg

Stenice Slovenije

Za stenice je značilen kljunec, oblikovan iz obustnih okončin, s katerim sesajo rastlinska ali živalska tkiva, vtekočinjena z njihovimi encimi. Stenice so zelo raznovrstna skupina in živijo v različnih kopenskih in sladkovodnih življenjskih okoljih. Žuželke podreda Heteroptera (red Hemiptera) razvrščamo v infraredove.

Podrobnosti

Imenik slovenskih imen nevretenčarjev

Kustodiat za nevretenčarje skrbi za spletno stran s slovenskimi imeni nevretenčarjev.

Podatkovna zbirka fotografij nevretenčarjev

Kustodiat za nevretenčarje skrbi za spletno stran Podatkovna zbirka fotografij nevretenčarjev.

Divje čebele v Sloveniji