Potovanje skozi čas

Na zalogi

Redna cena:

15.00 EUR

6 na zalogi

Kategorija:

Potovanje skozi čas  je interaktivna publikacija za otroke od treh let dalje.

Opis

Potovanje skozi čas ima znak kakovosti otroških in mladinskih knjig  ZLATA HRUŠKA:

Potovanje skozi čas  je interaktivna publikacija za otroke od treh let dalje.

Več kot tri metre in pol dolga zloženka je časovni trak, ki predstavlja razvoj življenja na Zemlji od pred 600 milijoni let do danes. Predstavljeni so nekateri najpomembnejši dogodki ter nenavadna bitja, ki so na našem planetu živela v davni preteklosti.

Zgodbo povezuje profesor doktor Florjan Umek, maskota otroških programov v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, ki ga otroci poznajo predvsem iz naših poučnih računalniških igric.

Profesor je po dolgoletnih raziskavah in več neuspelih poskusih namreč izumil časovni stroj. Odpravil se je v preteklost. Na potovanju je opazoval spreminjanje našega planeta. Videl je premikanje celin, občutil spremembe podnebja in doživel strašne katastrofe, ki so razdejale življenje na Zemlji. Bil je priča razvoju od drobcenih enoceličnih organizmov do vedno bolj zapletenih živali in rastlin, srečeval je nenavadna bitja, nekatera majhna kot zrno fižola, druga dolga za tri avtobuse. Spogledoval se je s strašnimi plenilci, krotkimi rastlinojedci in občudoval razvoj rastlin. Bežal je pred plenilskimi dinozavri in včasih posedal pod visokimi drevesastimi praprotmi. Ob vrnitvi v sedanjost je svoja spoznanja in zanimivosti zapisal v potovalni dnevnik, ki je objavljen na drugi strani časovnega traku.

Publikaciji so priložene tudi igralne karte, s katerimi lahko igralci vseh starosti preizkusijo svoje znanje in se poigrajo ob časovnem traku.

Dodatne informacije

Kolofon

Idejna zasnova in besedilo: Staša Tome
Risbe: Vladimir Leben, Igor Šinkovec (lik profesorja Umeka)
Strokovni pregled: mag. Matija Križnar, dr. Matevž Novak
Jezikovni pregled: Henrik Ciglič
Oblikovanje in priprava za tisk: Dolores Gerbec

Publikacijo je omogočilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Zahvala: Iskrena hvala dr. Goranu Schmidtu in Mateju Hriberšku za pomoč pri oblikovanju predlogov slovenskih imen izumrlih organizmov, ter dr. Matevžu Novaku, da so se odrekli honorarju.

Skip to content