Miška, slonček in LJUBLJANSKO BARJE – MOČVIRJE IN BARJE

Na zalogi

Redna cena:

7.00 EUR

8 na zalogi

Kategorija:

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije smo v mesecu oktobru 2020 izdali novo knjigo za otroke z naslovom Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Močvirje in barje avtorice Ljerke Trampuž.

Opis

Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Močvirje in barje

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije smo v mesecu oktobru 2020 izdali novo knjigo za otroke z naslovom Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Močvirje in barje avtorice Ljerke Trampuž. Knjiga  je s svojima likoma miške in slončka ter vodnice Maje nadaljevanje prejšnjih štirih knjig iste avtorice (Muzejska pripovedka ali Miška in slonček v Prirodoslovnem muzeju; Miška in slonček pri gozdnih živalih in Miška, slonček in muzejsko morje ter Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju – Vlažni travniki).

Vse knjige Ljerke Trampuž so namenjene predšolskim otrokom in otrokom prvega triletja osnovne šole. Torej starosti od 5 do 8 let. Seveda pa tudi mlajšim otrokom, če so ti spodbujeni od staršev ali starih staršev.

V tokratni knjigi miška in slonček spoznavata rastline in živali močvirja in barja in izvesta zanimiva biološka dejstva. Učita se, kako mora človek živeti v sozvočju z naravo zato, da je in bo tudi živalim lepo in dobro in ne samo njemu – človeku.

Nova knjiga je torej naravovarstveno ubrana in otroka tudi v muzeju uči pravilnega odnosa do narave.

Skip to content