Okolica Crngroba je pritegnila pozornost geologov že konec 19. stoletja. Tamkajšnja mineraloška in paleontološka dediščina danes sodi med eno izmed najpomembnejših na Slovenskem. Med najboljšimi poznavalci in zbiralci crngrobških geoloških zakladov je prav France Stare, katerega obsežna zbirka mineralov in fosilov bo na ogled v cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu.

Razstavo so pripravili: Prirodoslovni muzej Slovenije, Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka, župnija sv. Jurija Stara Loka in zbiralec France Stare

Razstava je na ogled do nedelje, 29. oktobra 2023, v cerkvi v Crngrobu. Zaradi velikega zanimanja podaljšano do 15. 11. 2023
Ogledi so mogoči vsako sredo in nedeljo med 16.00 – 18.00 uro.
Za večje (šolske) skupine je mogoč ogled (po dogovoru) tudi izven terminov. V tem primeru obvezno termin rezervirati s kontaktno osebo.

Kontaktna oseba (najave ali rezervacije) in vodenje po razstavi: France Stare (telefon 031 513 694)

Za zagotavljanje optimalnega vodenja naj bodo skupina velike do 20 ljudi, saj je razstavni prostor majhen. Razstavni prostor, zaradi težke dostopnosti (strme in ozke stopnice) ni primeren za invalide in gibalno ovirane osebe.

Skip to content