ga('create', 'UA-39295762-1', 'pms-lj.si'); ga('send', 'pageview');

09/09/2023 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Vodne žile

Reke so »žile«, ki nosijo vodo od izvirov do izliva v morje. So del vodnega kroga. So tudi spremenljivo življenjsko okolje mnogim organizmov, prilagojenih različnim razmeram. Spoznavali bomo nekatere med njimi. Med najbolj znanimi so ribe. Ogledali so bomo muzejsko zgodovinsko zbirko sladkovodnih rib in iz odpadne embalaže izdelali čudovite lanterne (viseče svetilke) v obliki rib.

Cikel delavnic: SPREMINJANJA

Ob razstavi V vrtincu sprememb, ki je do 5. 11. 2023 na ogled v Cankarjevem domu, smo pripravili cikel sobotnih delavnic za otroke. Ob muzejskih zbirkah, skozi igro in zabavo ter ob veselem druženju z vrstniki bodo otroci spoznavali, da v naravi nič ni večno, vse se spreminja. Spreminja se vesolje, z evolucijo se spreminja življenje, spreminjanja lahko opazujemo v menjavi letnih časov, med dnevom in nočjo, v življenju različnih vrst ter vsakega posameznega osebka. Tudi človeštvo se spreminja, njegov vpliv na okolje in življenje na Zemlji pa že kaže resne posledice. Na devetih delavnicah se bomo podali v vesolje, v čas dinozavrov, pa v gore, gozd, jame, na morje in travnike ter ob reke.  In seveda bomo ustvarjali ter se ob tem učili in zabavali.

Delavnice se pričnejo on 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5. do 12 le, mlajši otroci potrebujejo spremstvo in pomoč odrasle osebe. Zaradi zagotavljanja varnega okolja in kakovosti izvedbe je število otrok omejeno (25). Rezervacij ne sprejemamo. Vstopnice so na voljo v naši spletni trgovini in pri blagajni muzeja.

Otroci, ki se udeležijo petih delavnic iz cikla SPREMINJANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Skip to content