Teden otroka in Z igro do dediščine

07/10/2013 ob 10:00

BREZPLAČEN VSTOP vsak dan od 10. do 18. ure, v četrtek do 20. ure

V Tednu otroka Pedagoška sekcija Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) organizira akcijo Z IGRO DO DEDIŠČINE.

V akciji sodeluje kar 37 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij, ki so v tem tednu pripravili bogat program, namenjen otrokom in družinam. Zanje bo ta teden vstop v muzeje in galerije, ki sodelujejo pri projektu, brezplačen.

Akciji se pridružuje tudi Prirodoslovni muzej Slovenije, ki družine vabi, da brezplačno preizusijo naše programe za samostojno uporabo, ali se v soboto, 12. 10. 2013, od 10. do 13. ure udeležijo programa DOTIKANJE DOVOLJENO: kako težek je mamutov zob. Naše prostovoljke in prostovoljci bodo predstavljali neveljskega mamuta, vsakdo pa bo lahko potežkal originalen mamutov zob in si od blizu ogledal pravo mamutovo dlako.

Poplave – druga plat medalje

Četrtek, 10. 10. 2013, ob 18. uri

O poplavah nikoli nimamo dobrega mnenja. Ko pridejo, nam uničijo lastnino, še posebej obsežne nam strežejo po življenju. Na njihovo drugo plat, korist, ki nam jo prinesejo kot družbi, se nihče ne spomni. Se še spomnimo na primer, da so se civilizacije starega sveta razvile ob velikih rekah, kot so Tigris, Rumena reka, Nil, v veliki meri prav zaradi poplav? Nekaj o tem, kaj koristnega lahko pričakujemo od poplav danes, v času, ko imamo vtis, da je naša civilizacija odvisna samo še od sodobnih tehnologij, bom prikazal na primeru Ljubljanskega barja.

Predava: prof. dr. Davorin Tome, Nacionalni inštitut za biologijo

Skip to content