ga('create', 'UA-39295762-1', 'pms-lj.si'); ga('send', 'pageview');

SOL ŽIVLJENJA

21/07/2021 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Brez jedilne soli si ljudje življenja ne moremo več predstavljati. Poleg soli, ki jo uporabljamo v kuhinji, pa je v naravi še več drugih soli. Govorili bomo o tem, od kod ljudje pridobivamo jedilno sol, za kaj jo uporabljamo, kaj se zgodi, če je soli preveč in kaj, če je je premalo. Spoznavali bomo tudi organizme, ki živijo v zelo slanem okolju. Sol bomo obarvali v različne barve in izdelali lepe umetniške izdelke.

Cikel počitniških delavnic SLADOKUSCI

Slovenija je v letu 2021 proglašena za Evropsko gastronomsko regijo, zato smo tudi poletne delavnice posvetili tej temi, seveda predvsem z naravoslovnega stališča. Na petih delavnicah se bomo z otroki pogovarjali, igrali, ustvarjali, proučevali, raziskovali in se zabavali ob vsebinah, posvečenih hrani in prehranjevanju. Delavnice so namenjene ozaveščanju o pomenu sonaravnega bivanja, trajnostnega razvoja, samooskrbe ter ohranjanju avtohtonih pasem. Ker so dinozavri zakon, se jim seveda nismo mogli izogniti. No, pa saj so morali tudi dinozavri jesti … In iz njihove usode se na osnovi fosilnih ostankov lahko veliko naučimo tudi mi.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega.

Zaradi zagotavljanja kakovosti, preprečevanja širjenja okužb in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce. 

Skip to content