SLADKO KOT MED

20/07/2021 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Otroci bodo izvedeli manj znane zanimivosti o čebelah, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, kaj vse, razen sladkega medu, čebele ponujajo človeku. Spoznavali bomo tudi divje čebele, ki smo jih v Sloveniji našteli kar 573 različnih vrst. Večina je samotarskih, nekatere pa živijo v kompleksnih družinskih skupnostih.  Izdelali bomo pokrivalo za zaščito pred soncem v obliki zabavne čebelice

Cikel počitniških delavnic SLADOKUSCI

Slovenija je v letu 2021 proglašena za Evropsko gastronomsko regijo, zato smo tudi poletne delavnice posvetili tej temi, seveda predvsem z naravoslovnega stališča. Na petih delavnicah se bomo z otroki pogovarjali, igrali, ustvarjali, proučevali, raziskovali in se zabavali ob vsebinah, posvečenih hrani in prehranjevanju. Delavnice so namenjene ozaveščanju o pomenu sonaravnega bivanja, trajnostnega razvoja, samooskrbe ter ohranjanju avtohtonih pasem. Ker so dinozavri zakon, se jim seveda nismo mogli izogniti. No, pa saj so morali tudi dinozavri jesti … In iz njihove usode se na osnovi fosilnih ostankov lahko veliko naučimo tudi mi.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega.

Zaradi zagotavljanja kakovosti, preprečevanja širjenja okužb in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce. 

Skip to content