PRIDNI KOT ČEBELICE

11/07/2023 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Počitniška naravoslovna delavnica iz cikla SITI KOT BOBEN

Otroci bodo izvedeli manj znane zanimivosti o čebelah, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, kaj vse, razen sladkega medu, čebele ponujajo človeku. Spoznavali bomo tudi divje čebele, ki smo jih v Sloveniji našteli kar 573 različnih vrst. Večina je samotarskih, nekatere pa živijo v kompleksnih družinskih skupnostih.  Izdelali bomo copatke z motivi zabavnih čebelic.

Vsa živa bitja na tem planetu potrebujejo hrano za življenje. Na petih delavnicah se bomo z otroki pogovarjali, igrali, ustvarjali, preučevali, raziskovali in se zabavali ob vsebinah, posvečenih hrani in prehranjevanju. Delavnice so namenjene ozaveščanju o pomenu sonaravnega bivanja, trajnostnega razvoja, samooskrbe ter ohranjanju avtohtonih sort in pasem. Ker so dinozavri zakon, se jim seveda nismo mogli izogniti.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega.

Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. .

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Skip to content