Preučujemo podzemlje – drugič

23/02/2019 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

OPOZORILO: Čeprav bodo razstavne zbirke od 11. 2. 2019 do vključno 24. 2. 2019 zaprte, bo program potekal po programu.

Slovenija je kraška dežela in zibelka vede, ki preučuje življenju v podzemlju. Pogovarjali se bomo o raznolikosti življenja v večni temi pod zemljo in ustvarili slike praskanke z jamskimi živalmi.

Cikel delavnic RAZISKUJEMO NARAVO smo pripravili ob naši občasni razstavi, posvečeni Giovanniju Antoniju Scopoliju in Žigi Zoisu. V duhu teh velikih mož, ki sta postavljala temelje naravoslovja na območju današnje Slovenije, bomo otrokom skozi igro, ustvarjanje in zabavo predstavili pomen naravoslovja in naravoslovnih raziskav ter jih navdušili za odstiranje skrivnosti narave. V času izzivov, ki jih postavljajo pred nas podnebne spremembe, izginjanje biodiverzitete in uničevanje okolja, bomo zagnane naravoslovce še kako potrebovali. Kot pravijo: na mladih svet stoji …

Delavnice se pričnejo ob 11. uri. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (v spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce. 

Skip to content