Počitnice ob reki – drugič

18/07/2019 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Podali se bomo na rečne bregove (a le v domišljiji) in raziskovali, kaj vse živi tam. Ugotavljali bomo, kako so organizmi prilagojeni na življenje na spremenljivih prodiščih, kaj plava v tolmunih in katere rastline rastejo ob rečnih bregovih. Prodnike bomo lepo pobarvali in jih spremenili v živali, rastline in umetniške izdelke.

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti se na delavnicah zabavajo, izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga ponosno odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice se pričnejo vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol. Vsaka delavnica je samostojna enota.

Otroci, ki se udeležijo petih poletnih naravoslovnih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Otroci, mlajši od 5 let, se delavnice lahko udeležijo ob spremstvu odrasle osebe, ki potrebuje vstopnico za muzej. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (do petka pred vsakim tedenskim ciklom delavnic).

Skip to content