11/03/2023 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Nekoč so živeli dinozavri

V zgodovini življenja na Zemlji se je z evolucijo število vrst stalno povečevalo … vse dokler se ni zgodila kakšna velika katastrofa, kot je padec asteorida ali izbruh supervulkana. Takrat je prišlo do množičnega izumiranja na kopnem in v morju. A po vsaki katastrofi so se razvile nove in nove vrste. Danes človek s svojo dejavnostjo povzroča množično izumiranje vrst, ki je hitrejše, kot je bilo kadarkoli. Skozi zanimivo interaktivno igro bomo spoznavali vzroke za to in ugotavljali, kaj lahko vsakdo od nas stori, da izumiranje omejimo. Otroci bodo pobarvali vsak svoj modelček dinozavra – ankilozavra.

Cikel delavnic: SPREMINJANJA

Ob razstavi V vrtincu sprememb, ki je do 5. 11. 2023 na ogled v Cankarjevem domu, smo pripravili cikel sobotnih delavnic za otroke. Ob muzejskih zbirkah, skozi igro in zabavo ter ob veselem druženju z vrstniki bodo otroci spoznavali, da v naravi nič ni večno, vse se spreminja. Spreminja se vesolje, z evolucijo se spreminja življenje, spreminjanja lahko opazujemo v menjavi letnih časov, med dnevom in nočjo, v življenju različnih vrst ter vsakega posameznega osebka. Tudi človeštvo se spreminja, njegov vpliv na okolje in življenje na Zemlji pa že kaže resne posledice. Na devetih delavnicah se bomo podali v vesolje, v čas dinozavrov, pa v gore, gozd, jame, na morje in travnike ter ob reke.  In seveda bomo ustvarjali ter se ob tem učili in zabavali.

Delavnice se pričnejo on 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5. do 12 le, mlajši otroci potrebujejo spremstvo in pomoč odrasle osebe. Zaradi zagotavljanja varnega okolja in kakovosti izvedbe je število otrok omejeno (25). Rezervacij ne sprejemamo. Vstopnice so na voljo v naši spletni trgovini in pri blagajni muzeja.

Otroci, ki se udeležijo petih delavnic iz cikla SPREMINJANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Skip to content