ga('create', 'UA-39295762-1', 'pms-lj.si'); ga('send', 'pageview');

Kako hitro rastejo kapniki?

18/11/2023 ob 00:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Čeprav se zdi, da se globoko pod površjem Zemlje nič ne spreminja, pa tudi v kraškem podzemlju rastejo kapniki in nastajajo druge oblike sig. Večinoma zelo počasi, včasih pa tudi presenetljivo hitro. V podzemlju živijo tudi zanimiva bitja, posebej prilagojena večni temi, pomanjkanju hranil, stalni temperaturi … V tisočletjih so se spremenila do te mere, da le malo spominjajo na svoje sorodnike, ki živijo na površju. Podali se bomo v podzemlje in izdelali pomemben jamske prebivalce, ki so za ohranjanje življenja v jamah ključnega pomena – netopirje.

Cikel delavnic: SPREMINJANJA

Ob razstavi V vrtincu sprememb, ki je do 5. 11. 2023 na ogled v Cankarjevem domu, smo pripravili cikel sobotnih delavnic za otroke. Ob muzejskih zbirkah, skozi igro in zabavo ter ob veselem druženju z vrstniki bodo otroci spoznavali, da v naravi nič ni večno, vse se spreminja. Spreminja se vesolje, z evolucijo se spreminja življenje, spreminjanja lahko opazujemo v menjavi letnih časov, med dnevom in nočjo, v življenju različnih vrst ter vsakega posameznega osebka. Tudi človeštvo se spreminja, njegov vpliv na okolje in življenje na Zemlji pa že kaže resne posledice. Na devetih delavnicah se bomo podali v vesolje, v čas dinozavrov, pa v gore, gozd, jame, na morje in travnike ter ob reke.  In seveda bomo ustvarjali ter se ob tem učili in zabavali.

Delavnice se pričnejo on 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5. do 12 le, mlajši otroci potrebujejo spremstvo in pomoč odrasle osebe. Zaradi zagotavljanja varnega okolja in kakovosti izvedbe je število otrok omejeno (25). Rezervacij ne sprejemamo. Vstopnice so na voljo v naši spletni trgovini in pri blagajni muzeja.

Otroci, ki se udeležijo petih delavnic iz cikla SPREMINJANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Skip to content