ga('create', 'UA-39295762-1', 'pms-lj.si'); ga('send', 'pageview');

24/12/2012 ob 11:00

Konec neke zgodbe in novo življenje
Leonora spozna, da se ji bliža konec, zato potihoma zapusti Ferda. Prijatelj jo neumorno išče. Le kako se bo sprijaznil z izgubo?

Delavnico vodi dr. Staša Tome, muzejska svetnica .

Do zasedbe prostih mest – predprodaja vstopnic na blagajni muzeja (2,50 €). Vabljeni na delavnice za otroke v soboto, 8. 12. 2012, ob 11. uri.

Cikel delavnic Leonora pripoveduje

Na desetih sobotnih delavnicah bodo otroci od 5 do 12 let skozi deset zgodb, ki jih pripoveduje Leonora, mlada samica brazdastega kita, spoznavali njeno življenjsko usodo, se srečevali s številnimi morskimi bitji, občudovali njihove izjemne prilagoditve na življenje pod morsko gladino in trepetali ob napetih trenutkih neizprosnega boja za preživetje.

Polni novih spoznanj bodo izdelovali različne okrasne in uporabne predmete ter ob tem razvijali svojo ustvarjalnost, domišljijo in ročne spretnosti.

Vsaka delavnica je samostojna enota. Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo darilce in priznanje. Število mest je omejeno, vstopnice je mogoče kupiti v predprodaji na blagajni muzeja.

Delavnice vodi dr. Staša Tome.

Likovni natečaj

Prirodoslovni muzej Slovenije ob ciklusu delavnic Leonora pripoveduje razpisuje likovni natečaj za najlepše risbe, ki bodo ilustrirale vsako od desetih zgodb. Natečaj je namenjen udeležencem delavnic, pa tudi otrokom, ki bodo obiskali spletno stran Prirodoslovnega muzeja Slovenije, na kateri bodo zgodbe objavljene najkasneje štiri dni po izvedbi delavnic.

Skip to content