ČEBELICE LJUBIJO CVETLICE (IN OBRATNO)

24/02/2024 ob 11:00

Predvidevanja strokovnjakov, kaj je povzročilo izumrtje dinozavrov, pozna že skoraj vsak otrok. Poigravali se bomo z ugibanji, kaj bi bilo, če na Zemljo ne bi padel ogromen asteroid, če ne bi bilo izbruhov supervulkanov, če bi z dinozavri bivala še kakšna druga, nam neznana bitja in kakšna bi bila… Domišljiji bomo prepustili prosto pot, ob tem pa spoznavali zapletene odnose med vsemi živimi bitji.

Pobarvali bomo modele različnih dinozavrov (tisti, ki so pri nas že barvali modele ankilozavrov, bodo lahko dopolnili svojo zbirko z novimi vrstami).

Cikel delavnic LOVIMO RAVNOTEŽJE

Odnosi med živimi bitji so zapleteni in medsebojno povezani. Zelene rastline, ki si hrano izdelujejo same, so plen rastlinojedcev, ti pa vir preživetja mesojedim plenilcem. Preživetje nekaterih različnih vrst je odvisno od skupnega sobivanja, druge vrste živijo na račun svojih gostiteljev. Nekatere živali živijo v skupnostih, kjer ima vsak posameznik posebno vlogo in brez drugih ne bi mogel preživeti. Zanimivi so tudi odnosi med pripadniki različnih spolov iste vrste. Letošnji cikel delavnic smo posvetili različnim oblikam sobivanja in odnosov med organizmi. Čeprav se ti stalno spreminjajo, pa se v naravi ohranja ravnotežje – pravimo mu tudi dinamično ravnovesje. Seveda bodo vsebine prilagojene otrokom med 5. in 12. letom starosti in vedno popestrene z ustvarjalnimi dejavnostmi.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Otroci, ki se udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce, če bodo obiskali vseh deset, pa še posebno nagrado. 

Otroci, mlajši od 5 let, se delavnice lahko udeležijo v spremstvu odrasle osebe (seveda so dobrodošli tudi odrasli spremljevalci starejših otrok). Spremljevalci za udeležbo na delavnici potrebujejo vstopnico za odrasle.

Vstopnice so naprodaj pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Skip to content