Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Narava Slovenije: Alpe

od 25. 3. 2004 do konca septembra 2005

Razstava Narava Slovenije: Alpe je bila na ogled od 26. marca 2004 do konca septembra 2005 v Prirodoslovnem muzeju Slovenije in od 23. septembra do 23. oktobra 2008 v pritlicnih prostorih zgradbe PAC Zavarovalnice Triglav v Murski Soboti.

Od 15. aprila do konca septembra 2011 je na ogled v Informacijskem središcu Triglavskega narodnega parka Triglavska roža na Bledu. Ogled je možen od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

Z vrsto razstav o slovenski naravi skušamo v Prirodoslovnem muzeju Slovenije tudi nepoznavalcem predstaviti lepote naravnega okolja in raznovrstnost ogroženih rastlin in živali v njem. Leta 2000 smo pripravili razstavo o Krasu in slovenskem delu Istre, leta 2001 o Ljubljanskem barju in Iški, leta 2002 razstavo o Muri in Prekmurju, tu pa predstavljamo slovenski alpski svet z obsežnimi gorskimi gozdovi na planotah Jelovice in Pokljuke ter vse tri visokogorske skupine z vrhovi nad gozdno mejo, Julijske Alpe, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe.

  • Ledeniški dolini Kot in Vrata, v ozadju triglavsko pogorje.
    Ledeniški dolini Kot in Vrata, v ozadju triglavsko pogorje.