Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Kače - zakaj se jih bojimo ?!?

Razstavo ter izid kataloga in zloženke sta finančno podprli Ministrstvo RS za okolje in prostor in Ministrstvo RS za kulturo.
Honorarju so se odrekli avtorji fotografij: Bertrand Baur, Anton Brancelj, Andrej Gogala, Janez Gregori, Miha Jeršek, Viktor Luskovec, Bojan Marčeta, Tinki Rovšček, Benjamin Tome, Davorin Tome in Staša Tome in avtor karikature Miki Muster.

Sponzorji: Atlas - oprema d.o.o., Cvetličarna Sonček, EXPO-ART mednarodno podjetje za proizvodnjo, trgovino, storitve in sejemsko dejavnost d.o.o., Hema d.o.o., Kinopodjetje Kranj d.o.o, Kolosej kinematografi, Krka, d.d., Lek, tovarna farmacevtskih in kemičnih izdelkov, d.d.; Tomaž Pečenko s.p., revija Premiera, Radiotelevizija Slovenija, Repro - MS, d.o.o., Repro d.o.o., Trajanus d.o.o., Univerzal, d.d. in Zoo Ljubljana.

Vsem se najlepše zahvaljujemo!

Se bojite kač ali pa morda občudujete ta zanimiva bitja? Obiščite razstavo v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, na kateri bodo prikazani živi primerki vseh slovenskih vrst kač, njihova razširjenost in značilnosti, ki vam lahko pomagajo pri njihovem prepoznavanju. Spoznali boste lahko tudi življenjske navade in druge posebnosti te zanimive živalske skupine.

Razstava je bila odprta od 24. 5. do 24. 11. 2002

  • Gad (Vipera berus) živi večinoma v gorah, v nižinah je zelo redek. Foto: J. Gregori
    Gad (Vipera berus) živi večinoma v gorah, v nižinah je zelo redek. Foto: J. Gregori

Prijavite se na e-novice