DINOKUSCI četrtič

23/08/2021 ob 11:00
Muzejska ulica 1, Ljubljana

Pogovarjali se bomo o tem kako so se prehranjevali dinozavri – nekateri so bili ogromni rastlinojedci, drugi so bili strašni plenilci… Temu so bili prilagojeni tako njihovi zobje, kot celoten telesni ustroj. Vsak udeleženec bo izdelal odlitek zoba in kremplja plenilskega dinozavra, ki bo lahko služil kot obesek na ogrlici ali le spomin na delavnico.

Cikel počitniških delavnic SLADOKUSCI

Slovenija je v letu 2021 proglašena za Evropsko gastronomsko regijo, zato smo tudi poletne delavnice posvetili tej temi, seveda predvsem z naravoslovnega stališča. Na petih delavnicah se bomo z otroki pogovarjali, igrali, ustvarjali, proučevali, raziskovali in se zabavali ob vsebinah, posvečenih hrani in prehranjevanju. Delavnice so namenjene ozaveščanju o pomenu sonaravnega bivanja, trajnostnega razvoja, samooskrbe ter ohranjanju avtohtonih pasem. Ker so dinozavri zakon, se jim seveda nismo mogli izogniti. No, pa saj so morali tudi dinozavri jesti … In iz njihove usode se na osnovi fosilnih ostankov lahko veliko naučimo tudi mi.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega.

Zaradi zagotavljanja kakovosti, preprečevanja širjenja okužb in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce. 

Skip to content