Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Donacija meseca - filipinit

  • Filipinit je Prirodoslovnemu muzeju Slovenije darovalo Društvo za ozavešcanje in zdravljenje našega planeta MOLDAVIT. Fotografija: Miha Jeršek
    Filipinit je Prirodoslovnemu muzeju Slovenije darovalo Društvo za ozavešcanje in zdravljenje našega planeta MOLDAVIT. Fotografija: Miha Jeršek

Prirodoslovni muzej Slovenije je nekatere muzejske primerke dobil v dar. V seriji mesecnih predstavitev bomo na ogled postavili najpomembnejše in najlepše med njimi.

Novembra lahko obiskovalci  obcudujejo filipinit, ki je nastal ob padcu meteorita na Zemljo pred približno 890.000 leti. Darovalo ga je Društvo za ozavešcanje in zdravljenje našega planeta Moldavit.

V naslednjih mesecih bodo kot donacija meseca predstavljeni še drugi zanimivi darovani primerki iz zbirk Kustodiata za geologijo.

Avtorja: mag. Matija Križnar in dr. Miha Jeršek

Donacija je na ogled od 1. 11. 2017 do 30. 11. 2017.