Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Kače - zakaj se jih bojimo?!?

Razstavo ter izid kataloga in zloženke sta financno podprli Ministrstvo RS za okolje in prostor in Ministrstvo RS za kulturo.
Honorarju so se odrekli avtorji fotografij: Bertrand Baur, Anton Brancelj, Andrej Gogala, Janez Gregori, Miha Jeršek, Viktor Luskovec, Bojan Marceta, Tinki Rovšcek, Benjamin Tome, Davorin Tome in Staša Tome in avtor karikature Miki Muster.

Sponzorji: Atlas - oprema d.o.o., Cvetlicarna Soncek, EXPO-ART mednarodno podjetje za proizvodnjo, trgovino, storitve in sejemsko dejavnost d.o.o., Hema d.o.o., Kinopodjetje Kranj d.o.o, Kolosej kinematografi, Krka, d.d., Lek, tovarna farmacevtskih in kemicnih izdelkov, d.d.; Tomaž Pecenko s.p., revija Premiera, Radiotelevizija Slovenija, Repro - MS, d.o.o., Repro d.o.o., Trajanus d.o.o., Univerzal, d.d. in Zoo Ljubljana.

Vsem se najlepše zahvaljujemo!

Se bojite kac ali pa morda obcudujete ta zanimiva bitja? Obišcite razstavo v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, na kateri bodo prikazani živi primerki vseh slovenskih vrst kac, njihova razširjenost in znacilnosti, ki vam lahko pomagajo pri njihovem prepoznavanju. Spoznali boste lahko tudi življenjske navade in druge posebnosti te zanimive živalske skupine.

Razstava je bila odprta od 24. 5. do 24. 11. 2002

  • Gad (Vipera berus) živi vecinoma v gorah, v nižinah je zelo redek. Foto: J. Gregori
    Gad (Vipera berus) živi vecinoma v gorah, v nižinah je zelo redek. Foto: J. Gregori