Otroška delavnica ŠUMI, ŠUMI MORJE …, 10. 6. 2023

Na zalogi

Redna cena:

5.00 EUR

10 na zalogi

Delavnica iz cikla SPREMINJANJA

Opis

Vsak dan dvakrat so živali in rastline ob morski obali priča velikim spremembam. Ob oseki se moje umakne in mnogi organizmi ostanejo na »na suhem«, potem se ob plimi morje spet dvigne in jih povrne v morsko okolje. Morje pa se spreminja tudi zaradi vpliva človeka. Ugotavljali bomo, kaj nam bodo prinesle te spremembe in kako jih omiliti. Z morskimi motivi bomo okrasili majice.

Ob razstavi V vrtincu sprememb, ki je do 5. 11. 2023 na ogled v Cankarjevem domu, smo pripravili cikel sobotnih delavnic za otroke. Ob muzejskih zbirkah, skozi igro in zabavo ter ob veselem druženju z vrstniki bodo otroci spoznavali, da v naravi nič ni večno, vse se spreminja. V zadnjem času pa se soočamo tudi s spreminjanji, ki jih povzroča človek.

Na devetih delavnicah se bomo podali v vesolje, v čas dinozavrov, pa v gore, gozd, jame, na morje in travnike ter ob reke. In seveda bomo ustvarjali ter se ob tem učili in zabavali.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (od 13. 2. 2023 do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Z vstopnico Prirodoslovnega muzeja Slovenije vam v Cankarjevem domu priznajo 20-odstotni popust na vstopnico za ogled razstave V vrtincu sprememb.

 

Skip to content