Otroška delavnica GOZDNE PREOBRAZBE, 7. 10. 2023

Na zalogi

Redna cena:

5.00 EUR

10 na zalogi

Delavnica iz cikla SPREMINJANJA

Opis

Naš gozd, kot ga poznamo danes, je v preteklosti doživel velike spremembe. Spreminja se tudi z letnimi časi, ponoči pa v gozdu zaživi povsem drugačno življenje, kot ga lahko občudujemo podnevi.  Spoznavali bomo te gozdne preobrazbe, različne gozdne rastline in živali ter iz naravnih materialov izdelali različne gozdne prebivalce, ter jih opremili z magnetki, da bodo lahko krasili naša domovanja.

 Ob razstavi V vrtincu sprememb, ki je do 5. 11. 2023 na ogled v Cankarjevem domu, smo pripravili cikel sobotnih delavnic za otroke. Ob muzejskih zbirkah, skozi igro in zabavo ter ob veselem druženju z vrstniki bodo otroci spoznavali, da v naravi nič ni večno, vse se spreminja. V zadnjem času pa se soočamo tudi s spreminjanji, ki jih povzroča človek.

Na devetih delavnicah se bomo podali v vesolje, v čas dinozavrov, pa v gore, gozd, jame, na morje in travnike ter ob reke. In seveda bomo ustvarjali ter se ob tem učili in zabavali.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (od 13. 2. 2023 do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Z vstopnico Prirodoslovnega muzeja Slovenije vam v Cankarjevem domu priznajo 20-odstotni popust na vstopnico za ogled razstave V vrtincu sprememb.

 

Skip to content