Poletne naravoslovne delavnice 2019

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti se na delavnicah zabavajo, izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga ponosno odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice se pričnejo vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol. Vsaka delavnica je samostojna enota.

Otroci, ki se udeležijo petih poletnih naravoslovnih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Otroci, mlajši od 5 let, se delavnice lahko udeležijo ob spremstvu odrasle osebe, ki potrebuje vstopnico za muzej. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (do petka pred vsakim tedenskim ciklom delavnic).


Ponedeljek, 8. 7., 15. 7., 19. 8. in 26. 8. 2019: KAČA NI IGRAČA

Ponovno se bomo srečali z našim Kačonom Čonetom II., živim primerkom ameriškega goža, ki nam pomaga pri odpravljanju predsodkov pred kačami. Otroci bodo izvedeli veliko zanimivosti in presenetljivih dejstev o teh zanimivih, a po krivici osovraženih plazilcih, potem pa bodo izdelali vsak svojo kačo – igračo.

 

Torek, 9. 7., 16. 7., 20. 8. in 27. 8. 2019: DINOZAVRI SO ZAKON!

Spoznavali bomo manj znana dejstva o dinozavrih. So bili dinozavri pamentni?  So živeli na Antarktiki? So imeli votle kosti, tako kot ptiči? Koliko hrane so morali pojesti rastlinojedi velikani? In ali so dinozavri v resnici izumrli? Odkrili bomo vse to in še več ter okrasili kopalno brisačo z motivi dinozavrov.

 

Sreda, 10. 7., 17. 7., 21. 8. in 28. 8. 2019: MORSKI TIKA-TAKA

V morju ne živijo le pisane ribice, raki, morske zvezde, polži in školjke. Tu so tudi nenavadna, neznana in čudovita bitja, kot na primer ribe, ki so videti kot barvite alge ali takšne z »našminkanimi  ustnicami«, dvometerske morske kumare podobne črvom, strupeni goli polži, ki so videti kot perjanice in še mnogo več. Izdelali bomo stensko uro z morskimi motivi.

 

Četrtek, 11. 7., 18. 7., 22. 8. in 29. 8. 2019: POČITNICE OB REKI

Podali se bomo na rečne bregove (a le v domišljiji) in raziskovali, kaj vse živi tam. Ugotavljali bomo, kako so organizmi prilagojeni na življenje na spremenljivih prodiščih, kaj plava v tolmunih in katere rastline rastejo ob rečnih bregovih. Prodnike bomo lepo pobarvali in jih spremenili v živali, rastline in umetniške izdelke.

 

Petek, 12. 7., 19. 7., 23. 8. in 30. 8. 2019:

RAZISKUJEMO!

Podali se bomo na raziskovanje po muzeju in poiskali svoje najljubše živali, rastline, minerale, kamnine, okamnine….ter izvedeli veliko zanimivosti o njih.  Majice, ki bodo drag spomin na dni, preživete v muzeju, bomo okrasili z najljubšimi motivi.

Prijavite se na e-novice