Pomoč pri nakupu v Spletni trgovini Prirodoslovnega muzeja Slovenije

Nakupovanje v Spletni trgovini Prirodoslovnega muzeja Slovenije je enostavno in varno. Spletna trgovina omogoča nakupe samo na območju Slovenije. Poskrbeli bomo za preglednost podatkov in vas varno vodili preko vseh korakov nakupa.

Če naletite na kakršnekoli težave, nam sporočite na uprava@pms-lj.si.

Preberite si več o:

 • korakih v nakupu
 • plačilnih metodah
 • vračilu
 • dobavnih rokih in dostavi
 • varnosti

Navodila za nakupovanje

 1. Izberite izdelek in ga s klikom na gumb "V košarico" dodate v košarico.
 2. V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Če želite dodati nove izdelke v košarico, kliknite na gumb »Nakupovanje«. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oziroma izdelkov ne boste odstranili iz košarice. V vsakem trenutku se lahko vrnete na nakupovanje in dodajate nove izdelke, pri čemer bodo že dodani izdelki ostali v košarici.
 3. Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb »Na blagajno«. Sledila bo prijava oziroma registracija v sistem Spletne trgovine Prirodoslovni muzej Slovenije. Če ste v Spletni trgovini Prirodoslovni muzej Slovenije že kdaj nakupovali ter ste registrirani, se v sistem prijavite z elektronskim naslovom in geslom. V trgovino se lahko prijavite tudi z vašim Google računom. V kolikor v Spletni trgovini Prirodoslovni muzej Slovenije še niste nakupovali, torej niste registrirani, bo registracija avtomatsko izvedena ob vašem prvem opravljenem nakupu. Vsi podatki o registraciji in dostopu bodo poslani na vaš elektronski naslov.
 4. V naslednjem koraku »Vnos podatkov« bo sledil vpis/pregled podatkov za dostavo in izbira načina plačila. Obstoječi uporabniki na tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke in izberite plačilo. Novi uporabniki vpišite vse zahtevane kontaktne podatke, prav tako izberite način plačila.
 5. Sledi pregled in potrditev naročila. Prosimo, da preverite vpisane podatke in naročilo. Če se z vpisanimi podatki strinjate, potrdite in oddajte naročilo s klikom na gumb »Potrdite naročilo«.
 6. Vaše naročilo bo oddano, na elektronski naslov boste dobili sporočilo o uspešni oddaji naročila. Nadaljnji koraki so odvisni od izbranega načina plačila.
  Plačilo: po oddaji naročila boste avtomatsko preusmerjeni na spletno stran, kjer boste vnesli podatke o kreditni kartici (oziroma druge podatke glede na izbrani način plačila) ter izvedli plačilo.
 7. Prejeli boste e-sporočilo, ki bo potrdilo vaše naročilo. O vseh korakih in statusih vašega naročila boste obveščeni na elektronski naslov, vse podatke pa lahko pregledujete in spreminjate tudi v zavihku Moj profil.

Plačilne metode

 1. Kreditna kartica: v spletni trgovin PMS lahko naročeno blago varno plačate s kreditno kartico. Sprejemamo kreditne kartice, ki so izdane v Sloveniji (MasterCard, VISA, Maestro - razen BA Maestro). Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice.
 2. Moneta: izbrane proizvode lahko plačate z Moneto.

Dobavni rok in dostava

Spletna trgovina Prirodoslovnega muzeja Slovenije želi čim bolj ustreči željam naših obiskovalcem, zato vam kupljeno blago pošljemo brezplačno na vaš naslov na območju Republike Slovenije. Dobavni rok, če je blago na zalogi, je 7 dni od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano.

Vračilo

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga odstopi od nakupa, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Stroške vračila krije kupec. Priložena mora biti kopija računa in podatki za vračilo kupnine (nakazilo, npr. številka osebnega računa). Muzej vrne celotno kupnino takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od nakupa.

Kupec mora blago vrniti na naslov:

Prirodoslovni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20, p.p. 290, 1001 Ljubljana.

Varnost

Med vašim nakupovanjem in plačevanjem zagotavljamo varnost vaših osebnih podatkov in varen postopek nakupa z zaščito pred zlorabami. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil.

Kot kupec pa ste odgovorni za dostop do svojega sistema ter za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesel. Kot kupec jamčite za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov.

Zaupnost osebnih podatkov

Prirodoslovni muzej Slovenije se zavezuje, da bo tudi za spletne obiskovalce poskrbel na najboljši način, kar vključuje tudi skrb glede zasebnosti. Razumemo, da imajo obiskovalci naše spletne strani vprašanja, kako in na kakšen način ta stran zbira njihove zasebne podatke. Zato smo v nadaljevanju pripravili naše konkretne izjave.

Katere osebne podatke zbira Prirodoslovni muzej Slovenije in s kakšnim namenom?

Obiskovalci naše spletne strani so anonimni. Strani nismo oblikovali zato, da bi zbirali kakršnekoli informacije iz vašega računalnika brez vaše vednosti. To pomeni, da v kolikor nas ne oskrbite z informacijami sami, ne bomo poznali vaše identitete, vašega e-poštnega naslova ali kakršnekoli druge informacije o vaši identiteti.

Ko bomo potrebovali vaše podatke, vas bomo prosili, da nam jih prostovoljno posredujete. Prirodoslovni muzej Slovenije bo pridobljene podatke uporabljal izključno v namene, za katere so bili pridobljeni.

Kdo obdeluje osebne podatke?

Vse posredovane informacije obravnavamo kot zaupne.

Internetni protokolni naslov (IP)

IP naslov je številka, ki jo ima računalnik vsakič ko brskate po internetu. Ob vstopu na internetno stran www.pms-lj.si, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov. IP naslove uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z osebnimi identitetami, zato je vsak uporabnik anonimen.

Piškotki (ang. Cookies)

Naša spletna stran omejeno uporablja tehnologijo piškotkov.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki ne prenašajo nobenih osebnih podatkov ali podatkov o vašem računalniku. Če ne želite prejemati piškotkov, lahko spremenite nastavitev vašega brskalnika – vendar imate zaradi tega lahko težave pri izvajanju transakcij na naši spletni strani.

Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

_utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

_utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google Analytics

_utmc

Statistika ogledov spletne strani

Ob zaprtju brskalnika

Google Analytics

_utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google Analytics

ASP.NET_Sessionld

ASP.NET

 

Povezave z drugimi stranmi

Če se odločite zapustiti spletno stran www.pms-lj.si in preiti na drugo spletno stran, ki ni spletna stran Prirodoslovnega muzeja Slovenije, muzej ni odgovoren za varovanje osebnih podatkov oziroma za vsebino na drugi spletni strani. Prav tako ni odgovoren za piškotke druge spletne strani.

E-mailing lista

Ko se pridružite naši e-mailing listi, vas bomo redno obveščali. Za pošiljanje elektronske pošte uporabljamo drugo stran. Strežniku je prepovedano, da uporablja vaš elektronski naslov za druge namene, razen za informacije, povezane s Prirodoslovnim muzejem Slovenije. Če ne želite prejemati e-novic, se prosim odjavite.

Ali bo Prirodoslovni muzej Slovenije posredoval osebne podatke tretjim osebam?

Prirodoslovni muzej Slovenije se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (uradno prečiščeno besedilo) /ZVOP-1-UPB1/
Ur.l. RS, št. 94/2007.

Prijavite se na e-novice