Tam daleč na severu - RAZPRODANO

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 1. 2. 2020 od 11:00 do 12:30

Na Arktiki je življenje težko, a v tisočletjih so se živali in rastline prilagodile tamkajšnjim razmeram. Zaradi  podnebnih sprememb pa se okolje hitro spreminja. Bodo severni medvedi, polarne lisice, moškatno govedo, mroži, številne ptice in druge živali kos tem spremembam ali jih čaka izumrtje?

Izdelali bomo mehke kosmate severne medvedke.

 

V ciklu delavnic POTEPANJA se bomo z otroki v družbi profesorja dr. Florjana Umeka odpravili  MED DINOZAVRE, V GORE, NA TRAVNIK, V GOZD… in še marsikam. Spoznavali bomo značilnosti različnih življenjskih okolij, tam živeče živali in rastline ter neverjetne prilagoditve, ki jim omogočajo preživetje v vseh kotičkih našega planeta.  Malo se bomo poigrali in veliko ustvarjali v družbi novih prijateljev.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.  

Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina mesečno (razen julija in avgusta). Pričnejo se ob 11. uri in trajajo uro in pol.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome.

  • Ilustracija Igor Šinkovec
    Ilustracija Igor Šinkovec

Prijavite se na e-novice