Otroška delavnica KJER DOMUJE DEDEK MRAZ (12.12.2020 ob 11h)

Cena: 5.00 €
Dostava: Na zalogi

Dodatne informacije / opis izdelka

Sobotne naravoslovne delavnice v letu 2020: POTEPANJA

V družbi profesorja dr. Florjana Umeka se bomo z otroki odpravili  MED DINOZAVRE, V GORE, NA TRAVNIK, V GOZD… in še marsikam. Spoznavali bomo značilnosti različnih življenjskih okolij, tam živeče živali in rastline ter neverjetne prilagoditve, ki jim omogočajo preživetje v vseh kotičkih našega planeta.  Malo se bomo poigrali in veliko ustvarjali v družbi novih prijateljev. Delavnice se pričnejo ob 11. uri. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo). Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.  Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina mesečno (razen julija in avgusta). Pričnejo se ob 11. uri in trajajo uro in pol.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome.


KJER DOMUJE DEDEK MRAZ

Pravijo, da Dedek Mraz stanuje na Triglavu, našem najvišjem vrhu. Če je to res, mu družbo delajo živali, ki so dobro prilagojene na življenje v visokogorju. Spomladi in poleti, ko ima počitnice, pa dobri mož lahko uživa v čudovitem barvitem cvetju. A poletje je tu kratko, sončno sevanje močno, vrhove bičajo močni vetrovi. Na kraški podlagi tudi voda hitro ponikne v podzemlje. Vendar življenja to ne ustavi.  V duhu prihajajočih praznikov bomo izdelali praznične okraske iz naravnih materialov.

 

OPOMBA:

Vstopnica velja samo za izbrano delavnico (na navedeni datum). Otroci, mlajši od 5 let, se delavnice lahko udeležijo ob spremstvu odrasle osebe, ki potrebuje vstopnico za ogled muzeja (ne za delavnico) in je ni potrebno kupiti vnaprej. 

Tudi če v spletni prodaji ni zaloge, je možno, da delavnica ni razprodana in so vstopnice na voljo na muzejski blagajni (tel.: 01 241 44 72).

Prijavite se na e-novice