Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Poletni mozaik-tretjič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 24. 8. 2018 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

POLETNI MOZAIK

Poletje je povezano s počitnicami, soncem, morjem, zabavo in potovanji. Spoznavali bomo, kakšna je narava v teh vročih in sušnih mesecih ter kako so na takšne razmere prilagojene živali in rastline. S tehniko mozaika in z najljubšimi poletnimi motivi iz narave bomo okrasili majice, ki bodo lep spomin na poletne urice, preživete v muzeju.

Delavnica iz cikla MOJA NOVA POLETNA KOLEKCIJA

Počitniške naravoslovne delavnice za otroke

Pogovarjali se bomo o naravi – o morskih prebivalcih, letečih bitjih, nogah in nogicah, kristalih, mineralih in zvezdnih kamnih, izumrlih živalih in še čem. Otroci bodo ustvarili čisto svojo, enkratno in pisano poletno modno kolekcijo: senčnik, japonke, sončna očala, pahljačo, torbico in majčko. Ob tem se bomo zabavali, družili, ustvarjali in se česa novega naučili.

Delavnice potekajo od 11.00 do  približno 12. 30. Vsaka delavnica je samostojna enota. Primerne so za otroke od 6 do 12 let, za mlajše otroke je zaželena prisotnost odrasle osebe. Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. 

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.