Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Povej mi, kako se oglašaš, pa ti povem kdo si. Drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 24. 2. 2018 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

V Prirodoslovnem muzeju Slovenije ustvarjamo in hranimo tudi zbirko oglašanja različnih živali. Ste že kdaj slišali, kako se oglašajo žabe pod vodo? Bi prepoznali ruk jelena? Veste, kako se oglašajo kobilice in kako škržati? Proučevanje oglašanja živali je znanstvenikom prineslo mnoga nova spoznanja. Po zanimivi zgodbi o teh odkritjih se bomo preizkusili v prepoznavanju različnih oglašanj ter izdelali inštrument, ki posnema žabje regljanje.

Delavnice so primerne za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina. Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.