Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Vse najboljše gospod Darwin

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 11. 2. 2017 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Delavnica iz cikla GREMO NA MORJE!

12. februarja leta 1809 se je rodil eden največjih umov človeštva, zato mednarodna javnost ta dan obeležuje Dan Charlesa Darwina. Čeprav ga poznamo predvsem po znameniti evolucijski teoriji, je bilo njegovo znanstveno delo močno povezano z morjem. Kako, bodo otroci izvedeli na delavnici, potem pa bomo izdelali morske živali, ki žarijo v temi morskih globin.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe.

Za vsako od delavnic iz cikla ta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

  • Fotografija: Wikimedia Commons
    Fotografija: Wikimedia Commons