Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Morski rekordi

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 28. 1. 2017 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Delavnica iz cikla GREMO NA MORJE!

Čeprav je še zima, vas vabimo na morje. Na prvi delavnici iz letošnjega cikla bomo spoznavali morske rekorderje. Katera riba je največja, katera najmanjša in katera plava najhitreje, kje je morje najgloblje in kje je najvišja flišna stena na Jadranu, so le nekatera od vprašanj, ki si jih bomo zastavili in nanje poiskali odgovore. V mozaiku iz naravnih materialov bodo otroci upodobili rekorderje, ki jih bodo najbolj navdušili.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe.

Za vsako od delavnic iz cikla ta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

  • Morski pes orjak je največja riba hrustančnica. Fotografija: Wikimedia Commons
    Morski pes orjak je največja riba hrustančnica. Fotografija: Wikimedia Commons