Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Barviti vrtiček - drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 13. 2. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Zelenjava z domačega vrta je  veliko bolj zdrava in manj obremenjuje okolje kot  tista, ki je prepotovala na stotine kilometrov. Četudi nimamo velikega vrta, lahko mestnih terasah, balkonih in celo stanovanjskih okenskih policah vzgojimo sočen in zdrav pridelek, ki nas bo razveseljeval in nam polepšal okolje.

Odslužene zabojčke za sadje bomo okrasili in spremenili v mini vrtičke ter vanje zasejali zelenjavo in cvetlice. Izdelali bomo tudi lične oznake, da bomo lažje prepoznali mlade rastlinice, ko bodo vzniknile iz semen. 

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.