Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Kačon Čone II. - četrtič

24. 8. 2015 _global/time/from 11:0 _global/time/to 12:30
Muzejski uslužbenec, kačon Čone II., živi primerek ameriškega goža, nestrupene kače, ki si kabinet deli s svojo oskrbnico Stašo, se bo otrokom pustil pobožati in jim tako omogočil, da preverijo predsodke o sluzastih in hladnih kačah. Otroci bodo izvedeli še veliko drugih zanimivosti o teh plazilcih in izdelali lončke za svinčnike ter zapestnice v obliki kač.

Poletne naravoslovne delavnice

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti vsakokrat izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga lahko odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice se pričnejo se vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol.  Vsaka delavnica je samostojna enota.


Otroci, ki se v času počitnic udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.


Vstopnice so že na voljo pri blagajni muzeja in na naši spletni strani.