Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Zajtrk v muzeju

13. 5. 2015

Zajtrk v muzeju

13. maj 2015 ob 11.00

Narodni muzej Slovenije

Maistrova ulica 1, Ljubljana

Slovenski muzeji in galerije so za razvoj kulture še posebej pomembni. Zbirajo, predstavljajo, proučujejo in interpretirajo predmete in tako tkejo kolektivno predstavo kulture.

So odprte institucije, vedno na voljo najširši javnosti. Odpirajo in omogočajo demokratično razpravo o najrazličnejših družbenih problemih. Obiskovalce vzpodbujajo k kritičnemu razmišljanju in jih vabijo, da aktivno in ustvarjalno izražajo svoja mnenja.

So dinamične institucije in izvajajo lokalne in mednarodne projekte, ki že dolgo segajo preko zgolj varovanja in predstavljanja slovenske kulturne dediščine na področja izobraževanja, izmenjave znanja, dela z ranljivimi skupinami, raziskovanja, uvajanja novih tehnologij in nove produkcije.

Ob mednarodnem muzejskem dnevu se bodo slovenski muzeji in galerije predstavili s svojimi najzanimivejšimi projekti.

Vabljeni na zajtrk, na katerem vam bomo postregli zdravo dozo muzejskega dogajanja.

Zajtrk v muzeju smo skupaj pripravili Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Moderna galerija, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski gledališki inštitut, Slovenska kinoteka, Slovenski muzej krščanstva in Tehniški muzej Slovenije.

Fotografija: Jože Suhadolnik.