Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Čez 1000 let, ko mene več ne bo... - prvič

11. 7. 2014
od 11.00 do 12.30

Ob razstavi Živela evolucija! bomo razmišljali o razvoju življenja na Zemlji, vplivu človeka na okolje in njegovi povezanosti z naravnimi zakonitostmi. Ogledali si bomo razstavico, ki so jo na to temo pripravili člani študijskega krožka Narava – znana neznanka in se spraševali, kam bo evolucija popeljala človeka. Bombažne majice, ki jih bomo okrasili z domišljijskimi motivi, bodo lep spomin na ustvarjalne dni, preživete v muzeju.

Delavnico vodi dr. Staša Tome, muzejska svetnica ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Število mest je omejeno, predprodaja vstopnic  (2,50 EUR) na blagajni muzeja ali v naši spletni trgovini.
Rezervacij ne sprejemamo.

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti vsakokrat izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga lahko odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje.  Pričnejo se vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol.

Otroci, ki se v času počitnic udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.