Poletje v mestu

Poletne naravoslovne delavnice 2016

V letu, ko je Ljubljana zelena prestolnica Evrope, smo za otroke pripravili cikel poletnih naravoslovnih delavnic, na katerih bodo spoznavali naravo v mestu in ustvarjalno preživeli prosti čas. Izvedeli bodo veliko novega in ustvarili praktične izdelke, ki jih bodo ponosno odnesli s seboj. Zabavno bo tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice so primerne za otroke od 6 do 12 let. Pričnejo se ob 10. uri in trajajo uro in pol. Vsaka delavnica je samostojna enota.

Otroci, ki se v času počitnic udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Ponedeljek, 4. 7., 11. 7., 18. 7. in 22. 8. 2016:
OHLADIMO SE V PARKU!
V poletni vročini je sprehod v senčen mestni park najboljša izbira. Spoznavali bomo ljubljanske parke, parkovne rastline in prebivalce parkov ter izdelali barvite pahljače.

Torek, 5. 7. ; 12. 7., 19. 7. in 23. 8. 2016:
ČLOVEKOVI NAJBOLJŠI PRIJATELJI
V mestu z nami živijo tudi hišni ljubljenci. Pogovarjali se bomo o kužkih in muckih, njihovih  divjih prednikih ter kako zanje poskrbeti v poletni vročini. Izdelali bomo lične blazine z motivi kužkov in muck.

Sreda, 6. 7.; 13. 7., 20. 7. in 24. 8. 2016:
ČEBELICE, ČEBELICE…

Tudi v mestu lahko najdemo prostor za čebelnjak. Spoznali bomo našo kranjsko sivko in pomen čebel za človeka. Izdelali bomo igrico »križci in krožci«, v kateri bodo namesto križcev in krožcev nastopile čebelice in pikapolonice. Ko se bomo igre naveličali, bomo pripomočke lahko pospravili v priročno škatlico.

Četrtek, 7. 7.; 14. 7., 21. 7. in 25. 8. 2016:
NOČNO ŽIVLJENJE V MESTU

Ko se na mesto spusti noč, na plano pridejo mnoge nočne živali. Za hrano stikajo ježi, po nebu se za žuželkami poganjajo netopirji. Kaj pa manj znani nočni prebivalci mesta? Ko jih bomo spoznali, bomo izdelali torbice z motivom sovice.

Petek, 8. 7.; 15. 7., 22. 7. in 26. 8. 2016:
PRISLUHNIMO ZVOKOM MESTA
Hrup v mestu je lahko velika nadloga. Zato je toliko bolj pomembno, da prisluhnemo tudi zvokom, ki blagodejno delujejo na naše telo in dušo. Ni lepšega od ptičjega petja! Poigrali se bomo ob prepoznavanju različnih zvokov mesta, potem pa bodo otroci okrasili majice z motivi, ki jih bodo spominjali na poletje, preživeto v našem muzeju.