Poletne naravoslovne delavnice

MOJA NOVA POLETNA KOLEKCIJA

Počitniške naravoslovne delavnice za otroke

Pogovarjali se bomo o naravi – o morskih prebivalcih, letečih bitjih, nogah in nogicah, kristalih, mineralih in zvezdnih kamnih, izumrlih živalih in še čem. Otroci bodo ustvarili čisto svojo, enkratno in pisano poletno modno kolekcijo: senčnik, japonke, sončna očala, pahljačo, torbico in majčko. Ob tem se bomo zabavali, družili, ustvarjali in se česa novega naučili.

Delavnice potekajo od 11.00 do  približno 12. 30. Vsaka delavnica je samostojna enota. Primerne so za otroke od 6 do 12 let, za mlajše otroke je zaželena prisotnost odrasle osebe.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Ponedeljek, 9. 7.; 16. 7.  in 20. 8.; 27. 8. 2018

ZAŠČITNIŠKI MORSKI PES

Ljudje se morskih psov večinoma zelo bojijo. Spoznavali bomo te zanimive ribe, z njimi povezane predsodke, strahove in zanimivosti ter izdelali klobuk-senčnik v obliki morskega psa.

Torek, 10. 7.; 17. 7.  in 21. 8.; 28. 8. 2018

URNE NOGICE

Človek ima dve nogi, volk štiri, žuželke šest, pajki osem. Polž ima le eno. Ima stonoga res 100 nog? In kako se premikajo živali brez nog? Ko bomo odgovorili na vsa ta vprašanja, bomo izdelali vsak svoje natikače – japonke in jih okrasili z motivi iz narave.

Sreda, 11. 7.; 18. 7.  in 22. 8.; 29. 8. 2018

DROBNI DODATKI ZA VROČE DNI

V vročih poletnih dneh se moramo zaščititi pred soncem in se primerno hladiti. Zakaj ne bi izdelali pahljače in sončnih očal in jih okrasili z barvitimi kamenčki? Ob tem bomo spoznavali tudi zvezdne kamne – tektite, meteoritsko steklo in druge čudovite kristale ter njihove lastnosti.

Četrtek, 12. 7.; 19. 7.  in 23. 8.; 30. 8. 2018

POLETJE JE V ZRAKU

V poletnih dneh metulji obletavajo pisane cvetove, ob potokih in jezerih se spreletavajo mavrični kačji pastirji, na nebu vladajo ptice, ob toplih večerih pa lahko opazujemo spretne nočne lovce – netopirje. S temi zanimivimi letalci bomo okrasili lične torbice za nujne poletne potrebščine.

Petek, 13. 7.; 20. 7.  in 24. 8.; 31. 8. 2018

POLETNI MOZAIK

Poletje je povezano s počitnicami, soncem, morjem, zabavo in potovanji. Spoznavali bomo, kakšna je narava v teh vročih in sušnih mesecih ter kako so na takšne razmere prilagojene živali in rastline. S tehniko mozaika in z najljubšimi poletnimi motivi iz narave bomo okrasili majice, ki bodo lep spomin na poletne urice, preživete v muzeju.

Prijavite se na e-novice