Poletne naravoslovne delavnice 2017

 

Ob razstavi NAŠE MALO VELIKO MORJE smo za otroke pripravili cikel poletnih naravoslovnih delavnic, na katerih se bodo potopili v morje, ga raziskovali, se poigrali in ustvarjalno preživeli prosti čas. Izvedeli bodo veliko novega in ustvarili lepe izdelke, ki jih bodo ponosno odnesli domov. Zabavno bo tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice so primerne za otroke od 6 do 12 let. Pričnejo se ob 11. uri in trajajo uro in pol. Vsaka delavnica je samostojna enota.

Otroci, ki se udeležijo petih poletnih naravoslovnih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Ponedeljek, 21. 8. 2017: MORSKI PSI – VRHUNSKI PLENILCI
Ste vedeli, da ljudje vsako leto ubijejo 273.000.000  (273 milijonov!) morskih psov. Ti vrhunski plenilci, ki so pomemben del morskega ekosistema, so med najbolj ogroženimi živalmi. Pogovorili se bomo o vzrokih in posledicah tega početja in izdelali torbe v obliki morskega psa.

Torek, 22. 8. 2017: MORSKE KAČE – TAKO IN DRUGAČE

Morske kače imajo najmočnejši strup med kačami, pa vendar niso tako nevarne, kot se zdi. So zanimive živali, odlično prilagojene na morsko okolje. Spoznavali bomo te zanimive plazilce in izdelovali nakit s kačjimi motivi.

Sreda, 23. 8. 2017: MORSKE ŽELVE – SVETOVNE POPOTNICE

Te starodavne živali v svojem življenju prepotujejo neverjetne razdalje. Spremljali bomo njihovo potovanje in izdelali igrico »Kam gre želva?«.

Četrtek, 24. 8. 2017: MORSKI KONJIČKI – SKRBNI OČETJE

Morski konjički so edine živali na svetu, pri katerih je »noseč« oče. Ko bomo ugotovili, kako je to mogoče in  kakšno je njihovo življenje, bomo izdelali mobile z barvitimi morskimi konjički in drugimi ribicami.

Petek, 25. 8. 2017: MORSKE IGRARIJE – GREMO NA MORJE!

Igrali se bomo morske igrice, se zabavali in bombažne majice okrasili z morskimi motivi, da bodo lep spomin na počitniške dneve, preživete v muzeju.

 

Zaradi zagotavljanja kvalitete in prostorskih danosti je število vstopnic omejeno. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja.