MOKRIH NOG NAOKROG (12. 7. 2022, ob 11. uri)

Cena: 5.00 €
Dostava: Na zalogi

Dodatne informacije / opis izdelka

V zadnjih letih so bila naša potepanja zaznamovana z omejitvami zaradi epidemije Covid 19. Letos bo drugače in mnogi se bomo podali na izlete in potovanja po domovini in celem svetu. Kadar pa bose doma, otroke vabimo na delavnice iz cikla POLETNA POTEPANJA. V družbi profesorja dr. Florjana Umeka se bomo odpravili MED DINOZAVRE, NA TRAVNIK, V GOZD, ponoči se bomo potepali PO MESTU in se sprehodili ob MOSKI OBALI.  Spoznavali bomo značilnosti različnih življenjskih okolij, tam živeče živali in rastline ter neverjetne prilagoditve, ki jim omogočajo preživetje v vseh kotičkih našega planeta. Malo se bomo poigrali in veliko ustvarjali v družbi novih prijateljev.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti delavnice in varnega okolja je število mest omejeno.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POLETNA POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome.

MOKRIH NOG NAOKROG

Močvirja so bila nekdaj osovražena in ljudje so si jih prizadevali izsušiti. Danes vemo, da so pomembna bivališča mnogih rastlin in živali, ki drugje ne bi mogle preživeti. Podali se bomo v močvirje, kjer se bomo srečali s tamkajšnjimi prebivalci. Med najglasnejšimi so zagotovo žabe, a med trstičjem se skriva še marsikaj. Izdelali bomo glasne regljajoče žabice.

Prijavite se na e-novice