Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

SOL ŽIVLJENJA tretjič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 18. 8. 2021 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Brez jedilne soli si ljudje življenja ne moremo več predstavljati. Poleg soli, ki jo uporabljamo v kuhinji, pa je v naravi še več drugih soli. Govorili bomo o tem, od kod ljudje pridobivamo jedilno sol, za kaj jo uporabljamo, kaj se zgodi, če je soli preveč in kaj, če je je premalo. Spoznavali bomo tudi organizme, ki živijo v zelo slanem okolju. Sol bomo obarvali v različne barve in izdelali lepe umetniške izdelke. 

Cikel počitniških delavnic SLADOKUSCI

Slovenija je v letu 2021 proglašena za Evropsko gastronomsko regijo, zato smo tudi poletne delavnice posvetili tej temi, seveda predvsem z naravoslovnega stališča. Na petih delavnicah se bomo z otroki pogovarjali, igrali, ustvarjali, proučevali, raziskovali in se zabavali ob vsebinah, posvečenih hrani in prehranjevanju. Delavnice so namenjene ozaveščanju o pomenu sonaravnega bivanja, trajnostnega razvoja, samooskrbe ter ohranjanju avtohtonih pasem. Ker so dinozavri zakon, se jim seveda nismo mogli izogniti. No, pa saj so morali tudi dinozavri jesti … In iz njihove usode se na osnovi fosilnih ostankov lahko veliko naučimo tudi mi. 

Delavnice se pričnejo ob 11. uri in trajajo uro in pol. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. 

Zaradi zagotavljanja kakovosti, preprečevanja širjenja okužb in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce. 

  • Ilustracija Igor Šinkovec
    Ilustracija Igor Šinkovec