Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

ODPADE - Kjer domuje dedek Mraz drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 12. 12. 2020 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Pravijo, da dedek Mraz stanuje pod Triglavom, našim najvišjim vrhom. Če je to res, mu družbo delajo živali, ki so dobro prilagojene na življenje v visokogorju. Spomladi in poleti, ko ima počitnice, pa dobri mož lahko uživa v čudovitem barvitem cvetju. A poletje je tu kratko, sončno sevanje močno, vrhove bičajo močni vetrovi. Na kraški podlagi tudi voda hitro ponikne v podzemlje. Vendar življenja to ne ustavi.  V duhu prihajajočih praznikov bomo izdelali praznične okraske iz naravnih materialov.

V ciklu delavnic POTEPANJA se bomo z otroki v družbi profesorja dr. Florjana Umeka odpravili  MED DINOZAVRE, V GORE, NA TRAVNIK, V GOZD… in še marsikam. Spoznavali bomo značilnosti različnih življenjskih okolij, tam živeče živali in rastline ter neverjetne prilagoditve, ki jim omogočajo preživetje v vseh kotičkih našega planeta.  Malo se bomo poigrali in veliko ustvarjali v družbi novih prijateljev.

Delavnice se pričnejo ob 11. uri. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se jih lahko  udeležijo v spremstvu odraslega. Zaradi zagotavljanja kakovosti in omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (na spletu do dneva pred prireditvijo).

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic iz cikla POTEPANJA, prejmejo priznanje in darilce.  

Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina mesečno (razen julija in avgusta). Pričnejo se ob 11. uri in trajajo uro in pol.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome.

  • Ilustracija Igor Šinkovec
    Ilustracija Igor Šinkovec