Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Morski Tika-taka

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 10. 7. 2019 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

V morju ne živijo le pisane ribice, raki, morske zvezde, polži in školjke. Tu so tudi nenavadna, neznana in čudovita bitja, kot na primer ribe, ki so videti kot barvite alge ali takšne z »našminkanimi  ustnicami«, dvometerske morske kumare podobne črvom, strupeni goli polži, ki so videti kot perjanice in še mnogo več. Izdelali bomo stensko uro z morskimi motivi.

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti se na delavnicah zabavajo, izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga ponosno odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje. Delavnice se pričnejo vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol. Vsaka delavnica je samostojna enota.

Otroci, ki se udeležijo petih poletnih naravoslovnih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivosti je število mest omejeno. Otroci, mlajši od 5 let, se delavnice lahko udeležijo ob spremstvu odrasle osebe, ki potrebuje vstopnico za muzej. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini (do petka pred vsakim tedenskim ciklom delavnic).