Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Poslednji mohikanec. Drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 20. 10. 2018 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Balkanskega risa je na večjem območju njegove nekdanje razširjenosti (tudi v Sloveniji) iztrebil človek do 19. stoletja. Z območij, kjer je iztrebljen, je v muzejih ohranjenih le pet primerkov, dva med njimi hrani Prirodoslovni muzej Slovenije. Kasneje so k nam naselili karpatskega risa, vendar se jih je do danes v naravi ohranilo le nekaj.

Pogovarjali se bomo o življenju risov, vzrokih za njihovo izumrtje in njihovi nadaljnji usodi ter izdelali copatke z motivom risa.

Delavnice so primerne za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina. Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.