Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Prekinjene poti

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 2. 6. 2018 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Ste vedeli, da so po naših rekah nekoč plavali tudi jesetri? Večina teh starodavnih rib se namreč med drstitvijo seli iz morja v reke, kjer odlagajo jajca. V Prirodoslovnem muzeju Slovenije hranimo primerek predstavnika jesetrov, kašikarja, ki so ga leta 1883 našli v Savi med Črnučami in vasjo Sneberje v bližini Ljubljane. Pri nas je bila bolj razširjena kečiga, najmanjša vrsta jesetrov, ki pa je prav tako že izumrla.

Pogovarjali se bomo o vzrokih za izginotje jesetrov iz naših voda in izdelali zabavno in poučno igrico.

Delavnice so primerne za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina. Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.